UNICEF is op zoek naar „grote Bitcoin-donoren“ voor zijn nieuwste Bitcoin-fonds.

Juli 4, 2020 Aus Von admin

Het Internationaal Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) is een van de weinige liefdadigheidsorganisaties die het gebruik van cryptocurrency voor liefdadigheidsdiensten loodsen. UNICEF is bezig met het opzetten van fondsen om te investeren in blockchain startups en andere open-source technologie waar kinderen en jongeren van kunnen profiteren.

Echter, een recent Cryptocurrency Fund, opgericht door de non-profit organisatie te midden van de COVID-19 pandemie, moet nog aanzienlijke Bitcoin-donaties ontvangen, UNICEF blockchain lead, vertelde Christina Lamazzo in een recent interview aan Finextra.

Terugkijkend had de Ethereum Foundation een donatie van 100 ETH gedaan aan het ETH-fonds van de organisatie toen het in oktober van start ging, terwijl UNICEF in de afgelopen maand 125 ether (ongeveer 28.500 dollar) elk in acht bedrijven in zeven verschillende landen investeerde.

Maar wat betreft haar pool van Bitcoin-donaties, zei Lamazzo,

Tot nu toe hebben we nog geen grote bitcoin-donoren gehad, maar we kijken er erg naar uit om een grote donor aan boord te brengen.

Ze maakte ook bekend dat in het kader van de inspanningen om de transparantie van het gebruik van de ontvangen crypto-fondsen te verbeteren, UNICEF werkt aan de lancering van de „consumable block explorer„. Net als andere blockchain explorers, zal het project dat gepland is door de non-profit organisatie, het publiek in staat stellen om fondsen effectief op te sporen. Tegelijkertijd zal de explorer instrumenten aanreiken voor het monitoren van de balansen en de prijswaardering van de crypto-beurzen.

Lamazzo benadrukte ook de primaire uitdaging met het aan boord nemen van Bitcoin Up donoren, aangezien er een identiteitsverificatieproces moet worden uitgevoerd. Een dergelijk proces is idealiter niet geschikt voor Bitcoin-mensen. Toch heeft UNICEF’s blockchain lead het vertrouwen uitgesproken dat het gebruik van cryptocurrencies de mogelijkheid biedt om „een gesprek te voeren over hoe deze barrières worden aangepakt en gereduceerd„.

Zoals eerder opgemerkt, is UNICEF niet de enige non-profit organisatie die zich waagt aan Bitcoin of cryptocurrencies. In maart is de Human Rights Foundation (HRF) begonnen met het accepteren van Bitcoin-donaties via een partnerschap met de open-source Bitcoin-betalingsverwerker, BTCPay Server.