Bevæbnede kriminelle, der udgav sig for at være Bitcoin-købere, stjal over 5.000 dollars fra en 26-årig mand i Argentina

Personlige kryptorøverier er på det seneste blevet et globalt problem for myndighederne, og denne gang er Argentina stedet for det seneste tilfælde, der er rapporteret. I Mendoza blev en unavngiven mand overfaldet af to kriminelle, der udgav sig for at være bitcoin-købere.

Identiteterne på røverne er stadig ukendte

Ifølge Mendo Voz indvilligede den 26-årige mand, der er identificeret ved sine initialer som F.T., i at mødes med de to røvere kl. 19.30 lokal tid via telefon på et gadehjørne i Guaymallén-kvarteret.

I første omgang troede F.T., at de to kriminelle var lovlige bitcoin-købere (BTC), som ønskede at købe hans kryptovalutaer i bytte for argentinske pesos. Der er ingen oplysninger om, hvor mange Bitcoin Era mændene præcist aftalte at erhverve.

Situationen blev dog mistænkelig, da de påståede BTC-købere aldrig ankom. Herefter dukkede to røvere op på stedet ved at true ham med et skydevåben.

Ifølge den lokale avis Los Andes mistænkes personerne for at være de samme personer, som udgav sig for at være kryptokøbere.

Det lykkedes forbryderne at stjæle ham en iPhone, 2.500 dollars og 120.000 argentinske pesos (3.810 dollars). F.T. kom ikke til skade under hændelsen, men røverne flygtede fra stedet i en varevogn.

Beboere i nabolaget hjalp ofret ved at ringe til politiet. Ifølge de lokale medier blev den stjålne iPhone fundet af myndighederne på en motorvej.

Anklagemyndigheden Nº19 fra den 35. argentinske politistation forfølger nu korrespondentens efterforskning. Der er dog ikke foretaget nogen anholdelser, og der er heller ingen antydninger om røvernes identitet ved redaktionens slutning.

Hong Kong lever sit eget drama med kryptorelaterede røverier

Da året startede, blev en 37-årig mand i Hongkong også offer for et tyveri fra en røverbande, der flygtede med 15 bitcoin (BTC), der på det tidspunkt var 3 millioner HKD (387.000 USD) værd i kontanter. De havde også aftalt at mødes personligt til en krypto-byttetransaktion.

Også i samme land rapporterede Bitcoin.com News om et andet røveri, der involverede en offline kryptotransaktion. En kvindelig erhvervsdrivende var offer for røvere, der stjal hendes HKD 3,5 millioner HKD (451.000 dollars) værd i tether (USDT) tokens.